hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Rólunk írták > Interaktív kalandozás Dixie-országban a Kultúrkúriában

Interaktív kalandozás Dixie-országban a Kultúrkúriában

A Benkó Dixieland Band történetét bemutató kiállítás a II. kerületben a Kultúrkúriában lesz megtekinthető pénteken este. A kiállítás egyben egy interaktív kalandozást is biztosít a látogatóknak.

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band a magyar jazz egyik legjelentősebb együttese. A zenekar élete átível a magyar könnyűzene történetén, a kezdetektől napjainkig. Évtizedeken át ők jelentették Magyarországon a dixielandet. Úttörőként hódították meg a nagyvilágot, számos rangos díjjal, elismeréssel büszkélkedhetnek. Már 1960-ban elhódították a Budapesti Ifjúsági Jazzfesztivál I. díját.
Interaktív élmény a Benkó Dixieland Band történetét bemutató kiállításon

Páratlan egy zenekar életében, hogy két amerikai elnök, Ronald Reagan és George W. Bush is kitüntető elismerésben részesítette őket. A New Orleans-i jazzt játszó együttes 54 éves fennállását bemutató interaktív kiállítás a II. kerületi Kultúrkúriában nemcsak a zenekar élettörténetét meséli el. Több annál. Egy kaland a dixieland világában, ahol játszani és nyerni lehet, ahol Louis Armstrongként mozoghatunk a színpadon, hangmérnökként keverhetünk számokat, fényképezkedhetünk a legendás Vajda Sándorral, az elismert bőgőssel és próbára tehetjük ritmusérzékünket is.
Vasárnap délelőttönként 10 órától a kiállítás megelevenedik, az együttes felmegy a színpadra és megajándékoz minket egy rövid koncerttel. A rendhagyó kiállítást ez a személyes találkozás teszi még felejthetetlenebb élménnyé.

Forrás:
MoN.HU