hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Rólunk írták > Hófehérke és a hét törpe különleges előadása a Kultúrkúriában

Hófehérke és a hét törpe különleges előadása a Kultúrkúriában

Március 8-án, nőnapon a klasszikus mese különleges előadásban varázsolta el a gyermekeket a  Békéscsabai Napsugár Bábszínház jóvoltából a Klebelsberg Kultúrkúriában.

S, hogy miben más ez az előadás?

Két unatkozó kisleány egy vakációs délelőttön felmegy nagyanyó házának padlására, amely a családi történetek alapján telis-tele van izgalmasabbnál izgalmasabb játékokkal, meglepetésekkel. Csalódásukra egy poros ládán kívül semmi egyebet nem találnak. Már-már bánatosan visszavonulni készülnek, amikor egyikük felnyitja a tetejét, amelyből előbukkan a Bábos…

A klasszikussá vált Grimm testvérek meséje, a Hófehérke és a hét törpe ez esetben a XX. századi Kelet- Európa bábtörténetének egyik legizgalmasabb és legkiemelkedőbb egyéniségének, Kovács Ildikó bábrendezőnek forgatókönyv-ötlete, valamint Béres László gyergyószentmiklósi rendező elképzelése alapján elevenedik meg. Hófehérkét és a törpéket Csortán Zsóka, Dénes Emőke és Soós Emőke kelti életre, az élőzenét Lovas Gábor és Rákóczi Antal szolgáltatja.

Az átdolgozás Sebestyén Rita tollából mai nyelven szólal meg és a történetmesélés apropóján keresztül  beavatja a gyerekeket a bábozás rejtelmeibe, megismertetve velük a játék örömét, a képzelet végtelenségét.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

Előadják:

Csortán Zsóka, Dénes Emőke, Soós Emőke

Zenél: Lovas Gábor, Rákóczi Antal

Fény: Bajusz Gergely

Rendezőasszisztens: Terjék Attila

Rendező: Béres László

Tervező: Lenkefi Zoltán

Fotók: Lovas Gábor, Such Tamás

A közönség soraiban ülő gyermekeket teljesen magával ragadta a különleges hang-és fényhatásokkal kísért előadás és a mese végén szüleikkel együtt vastapssal köszönték meg az élményt - összesen háromszor!

Ha tehetik, legközelebb is jöjjenek el! Addig is keressék fel a Klebelsberg  Kultúrkúriát, csemegezzének a soron következő jobbnál jobb gyermekprogramokból, illetve keressék a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásait, tiszta szívből ajánljuk őket!

Forrás:
http://www.kilato-hidegkut.hu/index.php?cikkId=1618&cikkCim=Hofeherke_es_a_het_torpe_kulonleges_eloadasa_a_Kulturkuriaban