hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Rólunk írták > Gyerekbúcsú Hidegkúton

Gyerekbúcsú Hidegkúton

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság: A belépés díjtalan. Eső esetén rendezvényünket a Kultúrkúria épületében tartjuk meg.

Az Eszter-Lánc Mesezenekar koncertje, Malom mese – a Ciróka Bábszínház előadása, Napudvar Játszókert, Próbatételek a Mesék földjén, kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket.

MALOM MESE – A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Aki betér a kakasdombi Öregmalom fogadóba, az a házigazdák jóvoltából fültanúja lehet egy igaz történetnek. Kenyértésztagyúrás közben elevenedik meg az ördög, a malom és a jóisten históriája, ahol a tésztából lesz
hiphop ördögarc, a szita pedig glóriaként lebeg a jóistent játszó fogadósné feje felett. A vásári forgatagban a nézőből búzaárus, kötélárus, babárus lesz, és akinek nem jut szerep az a vásári forgatag részeseként figyelheti az eseményeket. A fogadó ajtaja nyitva, tessék besétálni rajta!
Író: Szász Ilona
Tervezte: Mátravölgyi Ákos
Rendezte: Szabó Balázs
Játsszák: Aracs Eszter, Szabó Balázs, Tímár Zoltán

ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR
interaktív mesekoncertek gyerekeknek és gyerek-lelkű felnőtteknek
A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal beszállnak a közös muzsikálásba. A koncert végén a hangszer-simogatón közelről is megismerkedhetnek hangszerek és gyerekek.
“Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János)
A zenekar tagjai:
Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, fuvola)
Molnár György (gitár, ének)
Clemente Gábor (ütőhangszerek)
Veér Csongor (hegedű)

PRÓBATÉTELEK A MESÉK FÖLDJÉN ÉS TÜNDÉREK VILÁGÁBAN – A Magyar Népmesék Világa Egyesület játszóháza

Óriás társasjátékok és kirakók

GYŐZD LE A SÁRKÁNYT! – Napudvar játszóház
Győzd le a sárkányt és segíts kiszabadítani várából a királylányt!
A játékban segítségedül szolgáló eszközök:
faló, röptető, csúzli, gémeskút és a varázs-játszószőnyeg

Tessék, tessék, csak tekergessék!
Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!
A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni – forgatni – húzni – tolni – billenteni – fújni – és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

A JÁTSZÓKERTBEN: kézműves játszóház, arcfestés, körhinta, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket, családokat.

Forrás:
http://bp2.babamama.info/ii-kerulet-gyerekprogramok/hidedgkuti-gyermekbucsu-klebelsberg-kulturkuria/