hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Rólunk írták > Kukamese - Környezettudatos színdarab gyerekeknek

Kukamese - Környezettudatos színdarab gyerekeknek

KukameseCsomagolóanyagok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet és egy színház állt össze, hogy kisgyerekeknek szóló, szemléletformáló előadássorozatot indítson

2011. február 18. 09:13

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. csomagolóanyagok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet és a FOGI színház kisiskolásoknak és óvodás korú gyerekeknek szóló szemléletformáló előadássorozatot indít. A mesejáték újszerű megközelítéssel, a gyerekek számára is befogadható módon, élményszerűen dolgozza fel a szelektív hulladékgyűjtés témakörét - áll a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményben.

Hedry Mária és Radványi Balázs (Kaláka Együttes) új, Kukamese című színdarabja varázslatos világba kalauzolja a fiatal nézőközönséget, és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mozgalmas életének bemutatásával igyekszik átélhetővé tenni az újrahasznosítás folyamatát. A hulladékfajtákat megszemélyesítő, újrahasznosításra áhítozó főszereplőknek számos viszontagságon és izgalmas kalandon kell keresztülmenniük, míg álmaik valóra válnak.
Ahogy azt egy klasszikus mesében illik, a darabban helyet kap szerelem, féltékenység és hataloméhség, de a sok bonyodalom után biztosak lehetünk benne, hogy a természet tündére segítségünkre siet, és mindenki elnyeri jutalmát, vagy éppen méltó büntetését. A betétdalokat a Kalákából ismert Kossuth-díjas Radványi Balázs zenésítette meg, méltó keretet adva a történetnek, még színesebbé téve ezt a világot.

\"Az Öko-Kord egy csomagolóanyag-hulladékok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet, amelynek célja a szelektív hulladékgyűjtés széleskörű elterjesztése és a hulladékok minél nagyobb arányban történő újrahasznosítása. Szemléletformáló, nevelő célú kampányaink során a teljes lakosságot igyekszünk mozgósítani, miközben kiemelten fontosnak tekintjük a legfiatalabb korosztály megszólítását is, annak érdekében, hogy felnőtt korra a környezettudatos viselkedésformák az élet természetes velejáróivá válhassanak. Ennek megfelelően keresünk minden olyan együttműködési lehetőséget és támogatunk minden olyan kezdeményezést, amelynek segítségével játékos formában találkozhatnak a gyerekek a környezeti kérdésekkel” – mondta Nagy Zita, Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató a kezdeményezés céljáról.

Forrás:
MTV Híradó