hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Rólunk írták > Kukamese: környezettudatos színdarab gyerekeknek

Kukamese: környezettudatos színdarab gyerekeknek

KukameseKisiskolásoknak és óvodás korú gyerekeknek szóló szemléletformáló előadássorozatot indít az Öko-Kord Nonprofit Kft. és a FOGI színház. Hedry Mária és Radványi Balázs (Kaláka Együttes) új, Kukamese című színdarabja varázslatos világba kalauzolja a fiatal nézőközönséget, és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mozgalmas életének bemutatásával igyekszik átélhetővé tenni az újrahasznosítás folyamatát.

2011. február 17., 11:06

A hulladékfajtákat megszemélyesítő, újrahasznosításra áhítozó főszereplőknek számos viszontagságon és izgalmas kalandon kell keresztülmenniük, míg álmaik valóra válnak. Ahogy azt egy klasszikus mesében illik, a darabban helyet kap szerelem, féltékenység és hataloméhség, de a sok bonyodalom után a természet tündére segítségével mindenki elnyeri jutalmát, vagy éppen méltó büntetését. A betétdalokat a Kalákából ismert Kossuth-díjas Radványi Balázs zenésítette meg, méltó keretet adva a történetnek, még színesebbé téve ezt a világot.

Az Öko-Kord egy csomagolóanyag-hulladékok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet, amelynek célja a szelektív hulladékgyűjtés széleskörű elterjesztése és a hulladékok minél nagyobb arányban történő újrahasznosítása. A cég szerint a szemléletformáló kampányok során különösen fontos a legfiatalabb korosztály megszólítása, annak érdekében, hogy felnőtt korra a környezettudatos viselkedésformák az élet természetes velejáróivá válhassanak.

Forrás:
Népszava Online