hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Búcsúzunk Czaga Vikitől!

Fájdalmas veszteség ért minket, 2022. június 16-án délután váratlanul elhunyt dr. Czaga Viktória helytörténész, barátunk és munkatársunk, a Klebelsberg Kultúrkúria helytörténeti körének vezetője és motorja, Hidegkút történetének legmélyebb ismerője.

Kedves egyénisége, szerénysége mindannyiunk szívébe belopta magát. Nyugdíjba vonulása után teljes energiáját arra fordította, hogy a még fellelhető helytörténeti emlékeket rögzítse, feldolgozza, és a közösség számára hozzáférhetővé tegye. Eddig hét helytörténeti füzet jelent meg gondozásában, és Legeza László Varázslatos Pesthidegkút című fotóalbumának is ő a szerzője.

2020-ban a II. kerületi és a Városrészi Önkormányzat Klebelsberg Kuno-díjjal tüntette ki, melyet a COVID miatt 2021. június 4-én, az Összetartozás Napján vehetett át.

Bár nem volt „kultúrkúriás”, mi mégis a magunkénak tekintettük, kedves mosolya, halk, okos beszéde nagyon fog hiányozni.

Távozásával betölthetetlen űrt hagy maga után, szellemi örökségét gondozni és folytatni szeretnénk, ha nem is tudjuk azt az ő átfogó tudásával és energiájával megtenni.

Nyugodjék békében!