hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Jeles Napok > ELMARAD! - A Magyar Dráma Napja - Beszélnek bennem
ELMARAD! - A Magyar Dráma Napja - Beszélnek bennem
2020. szeptember 21. 19:00

Tisztelt Látógatóink!

A Magyar Dráma Napjára szervezett születésnapi beszélgetés a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad. Megértésüket köszönjük!

Születésnapi beszélgetés Pozsgai Zsolttal

Beszélgetőpartner: Gundel Takács Gábor

Hatvanadik életévét tölti be 2020. szeptember 20-án Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas magyar drámaíró, színházi és filmrendező, forgatókönyvíró. Kettős az ünnep, hiszen egy nappal később, szeptember 21-én ünnepeljük a Magyar Dráma Napját.

A most 60 éves filmrendező rendkívül termékeny pályafutást tudhat maga mögött. Több színháznak volt művészeti vezetője. Irodalmi és kulturális kiadványok közreműködője. Szindarabjainak, filmjeinek, rendezéseinek és nem utolsósorban díjainak, kitüntetéseinek sora első olvasásra befogadhatatlan. Sokan talán azt sem tudják, hány és hány fesztiváldíj, kitüntetés hozott számára és Magyarország számára külföldön is elismerést.

Ezt a hiányosságunkat pótolandó most megjelent kötetének apropóján köszöntjük őt a Klebelsberg Kultúrkúriában a Magyar Dráma Napján. Az ünnepelttel Gundel Takács Gábor beszélget.

A vetítéssel egybekötött beszélgetés után Pozsgai Zsolt „Beszélnek bennem” című kötetét dedikálja, amely ez alkalommal kedvezményesen megvásárolható. A Püski Kiadó gondozásában megjelent drámakötet borítója Nemes Wanda színművésznő munkája.

A belépés díjtalan.

Regisztráció: https://www.kulturkuria.hu/eventRegistration.php?event=53134

Információ

További időpontok