hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Jeles Napok > Gyermeknap
Gyermeknap
2017. május 27. 15:00

Ezen a délutánon a Kultúrkúria igazi főszerepet biztosít a csemetéknek, hogy érezzék, nekik szól minden előadás, muzsika és játék:

Szerencsés János  - a Vojtina Bábszínház előadása 16 órakor, a Makám zenekar gyermekkoncertje 18 órakor, Varázs Tamás bűvész műsora 17.30-kor, Kalandozás Meseországban - interaktív mese játszóház, a Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág -Játékos Tudomány valamint ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház és hempergő várja a gyerekeket.

16.00 SZERENCSÉS JÁNOS - A VOJTINA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA
Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét. A király meg azt mondta, csak akkor adja a lányát a Szerencsés Jánoshoz, ha a Szerencsés János az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat elhoz. Elindult hát a Szerencsés János egyenesen a Pokol iránt. Hogy odaért-e? Hogy az ördögöt megtalálta-e? Hogy a fejéről a három aranyhajszálat elhozta-e? Aki kíváncsi, járjon utána!
A történetet duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében keltjük életre.

17.30 VARÁZS TAMÁS BŰVÉSZ MŰSORA

18.00 GYERMEKNAPI ÁKOMBÁKOM - A MAKÁM EGYÜTTES KONCERTJE

A kelet-európai dallamvilág hagyományaiból építkező, jellegzetes hangzásvilággal rendelkező Makám együttes interaktív családi műsora kisebbek és nagyobbak számára egyaránt élményt jelent .
A dalok elsősorban az állatok és gyermekek világáról szólnak. A műsor játékos formában igyekszik elénk varázsolni az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat, s játékos formában hívja fel a figyelmet a természet csodáira. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit,  nagyot, öreget egyaránt hív, akik játékos kedvüket megőrízték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csiga-bigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

 

FOLYAMATOS PROGRAMJAINK

 Tessék, tessék, csak tekergessék! Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!
A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

JÁTÉKOS TUDOMÁNY - FURFANGOS CSUDAVILÁG JÁTSZÓHÁZ
Szórakozz önfeledten és okosodj játszva az interaktív játszóházban! Különleges alkalmatosságok, meglepő feladványok,látványos kísérletek és logikai játékok.

KALANDJÁTÉK MESEORSZÁGBAN - A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ MESE JÁTSZÓHÁZA
Meseországunkban 7 történet helyszínére vezet bennünket a mesefonal.
* 1. Lúdas Matyi vándorútjára – egy pallón kell fakanálon tojásokat átvinnünk Tóbiás óriás szájához, miközben Galibát, a libát szorongatjuk a hónunk alatt...
* 2. Csipkerózsika várához – egy rózsákkal befuttatott alagúton juthatunk be a palotába, ahol ügyességünkön múlik a Királyfi és Csipkerózsika találkozása...
* 3. Hamupipőke otthonába – ahhoz, hogy Hamupipőke elmehessen a bálba, segítenünk kell neki a magok (fagolyók) válogatásában...
* 4. Nagymama házába – a nagymama szerencsésen túl van a farkas kalandon, így mindenkit szeretettel vár egy kis kóstolóra, amelyen csukott szemmel kell kitalálni, hogy mivel is kínál bennünket a nagyi...
* 5. Aranyhal tavához – itt ki kell fognunk a szerencse aranyhalát egy horgászbot segítségével...
* 6. Az aranydiófához – ha ügyesek vagyunk, kitaláljuk, hogy melyik aranyszálat kell eloldoznunk ahhoz, hogy az aranydió az ölünkbe hulljon... (Az aranydióban egy találós kérdés lapul!)
* 7. A háromfejű sárkány barlangjához – végül meg kell küzdenünk a sárkánnyal, no nem karddal, hanem bűvös labdákkal, melyektől hátrahanyatlik a sárkány összes feje...

MINDEZEK MELLETT KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ, ÜGYESSÉGI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK, ARCFESTÉS ÉS HEMPERGŐ VÁRJA A GYEREKEKET.

Információ
A belépés díjtalan. Eső esetén a rendezvényt a Kultúrkúria épületében tartjuk meg.

További időpontok


Galéria