hu | en

Bérletek

Színházbérlet 2019. tél-tavasz

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Gyermekprogram > Bogyó és Babóca bábkiállítás
Bogyó és Babóca bábkiállítás
2018. május 05 - 2018. május 30.

Bartos Erika által készített Bábkönyv eredeti, egyedi bábjainak és díszleteinek, valamint Budapestről készített grafikáinak kiállítása. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kultúrkúria ismét megörvendezteti legkisebb látogatóit és vendégül hívta Bogyót, Babócát és kis barátaikat.

A tárlat ideje alatt a kedvelt meseíró és illusztrátor Budapest épületeiről és városképeiről készült grafikái is megtekinthetők a Brúnó Budapesten, és a Budapest titkai című könyvekből.

Bartos Erika a Bogyó és Babóca bábkiállítás anyagát másfél év alatt készítette el  2012-ben. 14 vitrinben kelnek életre a sorozat szereplői, helyszínei bábok formájában. A gyerekek megcsodálhatják a mesékben szereplő házikókat, a léghajót, egész közelről szemügyre vehetik az apró tárgyakat és persze Bogyót és Babócát több jelenetben, az összes barátaival együtt.

" Már a legelső Bogyó és Babóca kötet megjelenésekor megvarrtam a szereplőket kesztyűbáb formájában, és férjemmel rendszeresen elbáboztuk a Bogyó és Babóca meséket országszerte... Semmi másról nem szólt ez, mint örömöt okozni a legkisebbeknek. Minden egyes díszlet, kellék készítésére jól emlékszem, kinőtt ruhákat, kiürült papírdobozokat használtam a díszletekhez. " Bartos Erika

A kiállítás számtalan helyszínre kapott meghívást bel- és külföldön egyaránt, nagy örömünkre a 2012-es tárlatot követően ismét intézményünkbe költöznek egy kis időre e harmónikus mesevilág szereplői.


Információ
A kiállítás díjtalanul megtekinthető hétköznap 8-19 óráig, hétvégén 10-18 óráig. Pünkösdkor zárva.

További időpontok


Galéria