hu | en

Hírlevél

Hírek

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Gyermekprogram > Gyermekbúcsú
Gyermekbúcsú
2018. június 24. 16:00

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság:

17 óra A halhatatlanság országa - Fabók Mancsi Bábszínháza, 18 óra Varázs Tamás bűvész műsora, 19 óra az Eszter-lánc mesezenekar koncertje,Vitéz László bábjáték automata, Csupa-csoda Vándorjátszótér, Bogárháton játszóház, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket.

17 óra A HALHATATLANSÁG ORSZÁGA - FABÓK MANCSI BÁBSZÍNHÁZA

Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa?

Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el. Ezért szüleit sem találhatja meg, s az elárvult királyfira ekkor rátalál még az öreg Halál is. Végül a Halhatatlanság országának királynője és a Halál küzd meg egymással a királyfiért…

Bábelőadásunk megtekintését szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!

18 óra VARÁZS TAMÁS BŰVÉSZ MŰSORA

19 óra AZ ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR KONCERTJE

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János)

A zenekar tagjai:
Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, tilinkó)
Becze Gábor (nagybőgő)
Clemente Gábor (ütőhangszerek)
Molnár György (gitár, ének)
Veér Csongor (hegedű)

 

FOLYAMATOS PROGRAMJAINK

VITÉZ LÁSZLÓ BÁBJÁTÉK AUTOMATA

Az automatát Albertnek hívják, és minden arra járó érdeklődőnek teljesíti a kívánságát, aki leírja, vagy lerajzolja kedvenc előadását. A Kemény Henrik Vitéz László bábszínházát, egy „félkarú rablót” és egy ATM-et ötvöző automata – egyik működtetője, Gazdag László megfogalmazásával élve – reggeltől délutánig várja a kéréseket, óhajokat, memóriájában Vitéz László-jelenetekkel, dalokkal, játékokkal.A különböző bábok hol verset mondanak, hol mesélnek és énekelnek. Mindeközben folyamatos kontaktusban vannak a közönséggel és a gépet éppen működtető gyermekkel (vagy felnőttel).

CSUPA-CSODA VÁNDORJÁTSZÓHÁZ

Számtalan különleges játék szolgálja a gyermekek örömét az óriás kaleidoszkóptól a rajzgépig, a labirintustól a csőtelefonig...

BOGÁRHÁTON JÁTSZÓHÁZ
Különleges élmény és játszópark bogaras játékokkal és feladványokkal

 

A JÁTSZÓKERTBEN: kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket, családokat.

Információ
Eső esetén rendezvényünket a Kultúrkúria épületében tartjuk meg. A belépés díjtalan.

További időpontok


Galéria