hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Hírek

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Gyermekprogram > Gyermeknap
Gyermeknap
2016. május 28. 15:00

Az égigérő paszuly  - a Kabóca Bábszínház előadása 16 órakor, színes zsonglőrműsor 17.15-kor, a Makám zenekar gyermekkoncertje 18 órakor,  egy különleges Lovagi torna, a Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág - Játékos Tudomány játszóház és látványbemutató, valamint Bogárháton játszóház, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház és hempergő várja a gyerekeket.

16.00  AZ ÉGIGÉRŐ PASZULY - A KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Klasszikus magyar népmesék alapján írt történet, amelyben Jancsi, az éretlen és bizony néha mihaszna legény lusta kamaszból férfivá válik. Ehhez azonban fel kell jutnia a rejtélyes paszuly tetejére, ott pedig le kell győznie a Rettentő Óriást. A feszes ritmusú előadásban a színészek közvetlenül a gyerekeket szólítják meg, de a felnőtt nézőink is jól szórakozhatnak a látványos kalandok során.

Író, dramaturg: Szántó Viktória
Tervező: Bodnár Enikő
Zeneszerző: Ágoston Béla
Rendező: Bal József
Játsszák: Bandura Tibor, Benkő Zsuzsanna, Szőke Kavinszki András

 

17.15 ZSONGLŐRMŰSOR A TŰZFÉSZEK TÁRSULAT ELŐADÁSÁBAN

 

18.00 GYERMEKNAPI ÁKOMBÁKOM - a MAKÁM EGYÜTTES KONCERTJE

A kelet-európai dallamvilág hagyományaiból építkező, jellegzetes hangzásvilággal rendelkező Makám együttes interaktív családi műsora kisebbek és nagyobbak számára egyaránt élményt jelent. A műsor játékos formában igyekszik elénk varázsolni az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat, s játékos formában hívja fel a figyelmet a természet csodáira. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csiga-bigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és  meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

 

FOLYAMATOS PROGRAMOK

LOVAGI TORNA - A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ JÁTSZÓTERE
Ki ne álmodozott volna arról, hogy páncélt ölt magára, lóra pattan, és dárdával kezében, lovagként indul a csatába? A Bóbita Bábszínház olyan ügyességi társasjátékkal várja a gyerekeket, amelynek állomásait végigjárva valóra válhatnak a fenti álmok, ábrándozások! A tematikus játszótér öt szakaszán különböző nehézségű feladatok várják a lovaggá válni kívánó apródokat.

JÁTÉKOS TUDOMÁNY - FURFANGOS CSUDAVILÁG JÁTSZÓHÁZ
Szórakozz önfeledten és okosodj játszva az interaktív játszóházban! Különleges alkalmatosságok, meglepő feladványok,látványos kísérletek és logikai játékok.

BOGÁRHÁTON JÁTSZÓHÁZ
Különleges élmény és játszópark bogaras játékokkal és feladványokkal

TEKERGŐTÉR
Tessék, tessék, csak tekergessék!
Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!
A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

A JÁTSZÓKERTBEN: kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket, családokat.

Információ
A belépés díjtalan. Rossz idő esetén a rendezvényt a Kultúrkúria épületében tartjuk meg.

További időpontok


Galéria