hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Kiállítás > Folyosói tárlat > Ismét látogatható: Sztárfotók a XX. századból - Tóth József Füles fotókiállítása
Ismét látogatható: Sztárfotók a XX. századból - Tóth József Füles fotókiállítása
2021. május 03 - 2021. június 20.

Tóth József Füles az egyik legváltozatosabb életművű és legkedveltebb fotográfus. Több rendkívül sikeres tárlatát követően ismét megörvendezteti látogatóinkat, ezúttal az 1980-as és '90-es években készített portréival.

A képek születésének hátteréről mesél, anekdotázik Füles mester online tárlatvezetése során, mely megtekinthető 2021. május 21-én 10 órától a Kultúrkúria facebook-oldalán és youtube-csatornáján.

Füles fotóival, plakátjaival iskolát teremtett az 1970-es évektől kezdődően. A szellemes ötletek, humor, a groteszkre való hajlam és a különleges megjelenítés áttörést jelentett, maradandó nyomot hagyva a fotóművészetben és a kollektív emlékezetben. Páratlanul sokoldalú tevékenysége során a reklámfotókon túl számtalan témát dolgozott fel az építészeti örökségektől kezdve a művészek, alkotótársak arcképcsarnokáig. 

Több évtizedig készítette a különböző magazinok számára színészek, írók és közéleti szereplők portréit. Kiállításunkon ezekből a felvételekből válogatunk.

Információ
A kiállítás díjtalanul megtekinthető hétköznap 8-20, szombaton 10-16 óráig, vasárnap 10 - 18 óráig maszkban, védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására szolgáló okmány - személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány - bemutatásával.

További időpontok