hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Foglalkozás > Baba-mama > Baba-mama klub
Baba-mama klub
2022. szeptember 13. 10:00

0-3 éves babáknak és kisérőiknek

A Magház a kisgyermekes családok közösségi tere, ahol a 3 évesnél fiatalabb gyermekek és felnőtt kísérőik találkozhatnak egymással és a házigazdákkal szabad játék és pihenés, kikapcsolódás közben.
A társas érintkezésnek ez egy olyan hiánypótló formája, amely egyfajta átmeneti teret képez az otthoni minden-perces együttlét és az intézményi közösségbe  járás között.
A Magházban a kisgyermek teljes jogú polgár; itt nem róla, hanem hozzá beszélnek, vele együtt játszanak a kortársai és más felnőttek. Működése Françoise Dolto francia pszichoanalitikus Zöld Ház-modelljén alapszik.
A Magházban nincs kötött program vagy célzott fejlesztés: itt ki-ki igénye és hangulata szerint, a saját ritmusában kapcsolódhat másokhoz. Ugyanakkor a játékaink és a kézműveskedéshez használt eszközök alkalmasak az egyéni fejlődés serkentésére a szabad játékon keresztül.
Ez egy intenzív együttlét, ahol a tágas térben nem az összezártság, inkább az elengedés a meghatározó élmény. Az önállóság, a spontán kérdések és válaszok megfogalmazása mindenkinek könnyebb ott, ahol nem kell emiatt feszengeni, ahol elfogadott, hogy egy-egy helyzetre sokféle jó megoldás létezik.
A házigazdák támogató jelenlétükkel a szülők, nagyszülők vagy más felnőtt kísérők rendelkezésére állnak, akik egymással is megosztják a tapasztalataikat – nemcsak a gyerekneveléssel kapcsolatban.
Küldetésünk, hogy a családok segítségére legyünk abban, hogy az itt eltöltött időben kikapcsolódjanak és feltöltődjenek, a babák pedig a biztonságos, ingergazdag környezetben, önfeledt játék közben magabiztosabbak legyenek az őket körülvevő világban.
A Magház csapata: Erdélyi Ágnes, Nagy Petra és Simon Judit.
Előzetes bejelentkezés nem szükséges,

Kedden és csütörtökön 10.00 -12.00 óra között szabadon lehet érkezni és távozni.

A részvételi ingyenes!

Első alkalom: szeptember 13. kedd

Információ: Dr. Simon Judit  +36 30/960 4949, Nagy Petra +36 30/676 2221

Információ
Dr. Simon Judit
+36 30/960 4949,
Nagy Petra
+36 30/676 2221

További időpontok