hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Tánc > Világverők – a Danubia Ütőegyüttes és a Széchenyi Produkció világkörüli tánc-fiestája
Világverők – a Danubia Ütőegyüttes és a Széchenyi Produkció világkörüli tánc-fiestája
2022. augusztus 27. 18:00

Különböző kultúrák zenéjét mutatja be az együttes számos érdekes és látványos ütőhangszer felvonultatásával. Görög és afrikai népzenétől a szambáig, magyar néptánctól a swingig és ragtime-ig sorakoznak a műfajok – mindezek az adott népek táncával vagy saját koreográfiával, és gyönyörű viseletekkel színesítve. A koncerten alkalom nyílik egyszerű tánclépések megtanulására is.

A XXIV. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál programja

Danubia Ütőegyüttes

Az Együttes 2020-ban alakult meg, ám tagjaink szakmai kapcsolata – a közös egyetemi és zenekari munka révén – több mint 10 évre nyúlik vissza. Ez a pótolhatatlan összhang remekül megmutatkozik színpadi produkcióikban is. A kamaraegyüttes anyazenekara a Danubia Zenekar, ahol szimfonikus zenekari zenészként rengeteg tapasztalatra tettek szert a muzsikusok. Mindannyian szívesen dolgoznak együtt a Zenekar berkein kívül is, és mivel az ütőhangszeres irodalom kimeríthetetlen forrásként rendelkezésükre áll, nagy örömmel vágtak bele a közös munkába.

Az elmúlt évek intenzív koncertezéssel teltek, igyekeztek az ország minél több pontjára eljutni, és bemutatni a zenekedvelő közönségnek az ütőhangszerek ezerarcú világát. Műsoraikat úgy állítják össze, hogy minél több zenei műfajba nyújthassanak betekintést koncertjeik alkalmával: afrikai törzsi zene, dél-amerikai samba, japán stílusú ütőhangszeres zene, amerikai ragtime-ok, filmzenék, klasszikus darabok átiratai, valamint hétköznapi tárgyakon (például kukákon, botokon) játszott szórakoztató „show” darabok is megtalálhatók repertoárjukban. A stílusok sokszínűsége és a számos ütőhangszer látványa minden korosztály számára egy nem hétköznapi koncertélményt biztosít.

A Danubia Ütőegyüttes tagjai: Keresztes Magor Szabolcs (együttesvezető), Wenzon Zsuzsanna, Halász Illés, Kolics Máté, Szalai Tamás, Szekér Attila

 

Széchenyi Produkció

A családi vállalkozást a történelmi Széchenyi család egyenesági leszármazottja és felesége hozta létre. Mindketten a Táncművészeti Egyetemen végeztek táncművészként, és éveken keresztül dolgoztak profi táncegyüttesekben és színházakban. Nem titkolt céljuk a kultúra megőrzése, és a kulturális emlékek átadása a következő generáció számára. Éppen ezért szívesen vállalnak olyan művészi előadásokat, fellépéseket és programokat, ahol együtt örökíthetik tovább a hagyományokat: legyen szó táncos produkciókról, gyermekprogramokról, vagy bármely magas művészi értéket képviselő előadásról.

A Széchenyi Produkció tagjai: Széchenyiné Plesovszki Petra, Széchenyi Krisztián

A belépés díjtalan.


Információ

További időpontok


  • 2022. augusztus 27.
  • Galéria