hu | en

Hírlevél

Hírek

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Tanfolyam > Felnőtteknek > Gyermeknevelési tanfolyam
Gyermeknevelési tanfolyam
2018. október 17. 17:00

Szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek.

Hogyan kezeljük gyermekeink érzelmi kitöréseit? Hogyan szabjunk szelíden határokat? És hogyan segítsünk magunknak is a mindennapi stresszben?

A hat alkalmas tanfolyam ahhoz nyújt segítséget, hogy megértsük, mi történik ezekben a helyzetekben gyermekeinkkel, és velünk szülőkkel is, és mit tehetünk azért, hogy a borúra derű jöjjön. A műhely során a résztvevők megismerkednek a Kapcsolódó nevelés öt gyakorlati eszközével és alkalmazásukkal.

A szülők a legújabb pszichológiai és neurológiai kutatások eredményein alapuló információkat, ezen alapuló gyakorlati eszközöket, és sok-sok személyes támogatást kapnak a tanfolyamon.

A tanfolyam 6 alkalomból áll.(6 egymást követő szerdán)

Tanfolyam kezdete: október 3. szerda, 17.00-19.30. Utolsó alkalom: November 7., az alkalmak összefüggőek.

A csoport kis létszámú, max.7 fő, a személyes odafigyelés miatt, ezért érdemes időben jelentkezni!

Jelentkezési határidő: szeptember 26.

A tanfolyam díja: 45 000 Ft (ez tartalmazza 10 000 Ft értékben a Kapcsolódó Nevelés kézikönyvét).

Mi a kapcsolódó nevelés?

A kapcsolaton alapuló nevelés három szempontból is a „hiányzó láncszemet” jelenti a gyerekekről, a gyereknevelésről való ismeretek között.

1. Gyakorlati eszközöket ad arra, hogy a „magasztos eszméket” a gyakorlatba átültessük, hogy cselekedeteink a gyakorlatban is valóban azokat az értékeket közvetítsék, amikben hiszünk.

2. Az emberi érzelmek működésével kapcsolatban alapvetőfelismeréseket oszt meg – amelyek ismeretében sok gyereknevelési (és egyéb) helyzet új fénybe kerül, és egyszerű megoldást nyer.

3. Elismerést és támogatást nyújt a szülőknek a munkájukért. Hatékony, gyakorlati eszközöket ad a szülőknek arra, hogy a kihívást jelentő élethelyzetekkel kapcsolatos feszültségüket feloldják, és – mint családjuk életének legfőbb szakértői – megtalálják a saját magukra szabott megoldásaikat. – Hogy ez milyen megkönnyebbülést hoz, és mennyire megerősít egyszerre, reméljük, egy programunkon te is megtapasztalod!

Azok számára, akik részt vesznek műhelymunkáinkon vagy képzéseinken, lehetőség adódik, hogy tagjai legyenek a “szülői támogató csoportunknak”, és hetente találkozhassunk, hogy támogassuk egymást a gyereknevelés mindennapjaiban, és, hogy megtaláljuk a mi családunkra szabott megoldásokat.

Kacsolódó Nevelés Egyesület Magyarországon

Küldetésünk a szülők támogatása. Célunk, hogy a szülőket olyan meglátásokkal, információkkal és készségekkel lássuk el, amelyek segítségével szoros, bensőséges kapcsolatot tudnak kialakítani a gyerekeikkel, és olyan módon tudják meghallgatni és támogatni őket, aminek eredményeként a gyerekek igazán ki tudnak virulni.

Jövőképünk egy olyan világ, ahol a gyereknevelés nehéz munkáját megbecsülik és megfelelően támogatják, így segítve elő azt, hogy az embereket valódi, tartalmas emberi kapcsolatok kössék össze. Mindez előfeltétele egy békés és fenntartható világ megteremtésének.

Ennek megteremtésében, a régi rosszul működő minták gyógyításában családról családra, közösségről közösségre haladunk.

Jacsó Ágota kommunikációs szakember, kétgyermekes anyuka, a Kapcsolódó Nevelés oktatója tartja a foglalkozásokat, előadásokat

“A második gyermekem születésekor találkoztam ezzel a szemléletmóddal. Nagy szükségem volt segítségre, ezért, a saját lakásunkba szerveztem meg a három alkalmas “hiszti-kezelő tanfolyamot”. Akkor összeállt a kép: a világ legyegyszerűbb módszerei hangzottak el, mégis addig úgy éreztem, óriási gondban vagyunk.

Megnyugtató volt hallani, hogy sem a gyerekemmel sem velünk nincs probléma, csak épp néhány információ az érzelmeinkről és az emberi idegrendszer működéséről eddig kimaradt. Utána elvégeztem az oktató képzést, a gyerekeimmel sokkal mélyebb lett a kapcsolat, elfogadóbb lettem, mert időközben megtanultam élni azzal az egyszerű ténnyel, hogy nekem, szülőként is szükségem van támogatásra, kapcsolódósára nem csak a gyerekeimnek.”

Küldetésemnek érzem megmutatni ezeket az eszközöket minél tőbb szülőnek, azért, hogy a világot egy kicsit jobbá tegyük és az igazi szeretet a családokon belül akadálymentesen tudjon áramolni!

 

 

Információ
Jacsó Ágota a Kapcsolódó Nevelés oktatója, kommunikációs szakember, három gyermekes anyuka. kapcsolodoneveles@gmail.com., +36 30/988 6922

További időpontok