hu | en

Bérletek

XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Hírlevél

Hírek

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Kiállítás > Kúria tárlat > Isten képére teremtve - csoportos fotókiállítás
Isten képére teremtve - csoportos fotókiállítás
2018. szeptember 12 - 2018. szeptember 30.

Az Ars Sacra rendezvénysorozat hivatalos eseménye

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállítása

A kiállítás megnyitására 2018. szeptember 12-én 18 órakor kerül sor.

 

Amióta megteremtette Isten az embert, azóta kutatjuk a természetét, tulajdonságait, kifejezéseit, fürkésszük az arcát, mozdulatait, hogy felfedezzük benne azt az „isteni-t“, a megfoghatatlant, ami kiemelt bennünket az élővilágból. Barlangrajzolók vagy művészek, megfigyelők és szüntelen kíváncsisággal bírók mutatják be a mai napig alkotásaikbanaz embert. Az embert, aki esendő, aki boldog, aki elgondolkozik vagy megnyílik az alkotó, jelen esetben a fotográfus lencséje előtt. Mert esetünkben erről van szó: a fotográfusnak egyfajta lélekbúvárként szinte le kell vetkeztetnie az alanyát, s meg kell mutatnia belőle azt, amitől emberi az ember. 

Nem véletlen, hogy a kiállítás alcímében a 2016-ban elhunyt világhírű alkotóra, Tóth Istvánra utalunk, hisz neki sikerült elénk tárni a megfoghatatlant. 
Tóth István a klasszikus fotográfia egyik utolsó mestere volt, rendkívüli szakmai tudás, kompozíciós érzék teszi összetéveszthetetlenné képeit. Legsikeresebb portréja a Nehéz út volt, mely saját életének is szimbólumává vált. Páratlan kitartással juttatta el kollekcióit Ceglédről a világ valamennyi kontinensére: 52 országban több mint 2200 kiállításon bemutatott műveiért 327 díjjal jutalmazták, 1980-ban New Yorkban az Évszázad kiváló fotóművésze címet is megkapta.

Tárlatunk tisztelgő kiállítás, amely a művésznek, Tóth Istvánnak és művészeti hitvallásán keresztül az embernek állított emléket. A kortárs fotográfusok művei mellett apa-fia kiállítás is megvalósult, hiszen Tóth István és fia, Apáti-Tóth Sándor művei is a falakra kerülnek.

Kiállító fotóművészek:
Apáti-Tóth Sándor, Baricz Kati, Berényi Gyula, Bécsi Imre, Chochol Károly, Csordás Gábor, Czimbal Gyula, Dömötör Mihály, Fekete István, Gál András, Hupján Attila, Ilku János, Izápi Laura, Juhász László, Kanyó Ferenc, Kozák Albert, Láng-Miticzky András, Máthé András, Módos Gábor, Molnár Ferenc, Molnár István Géza, Murvai Ervin, Papp Elek, Pethő Bertalan, Radnótzi Zsuzsa, S. Faragó Gyöngyi, Siklós Péter, Tobischka Gabriella, Török János, Urbán Ádám, Vajda János, Zsila Sándor

Információ

További időpontok


  • 2018. szeptember 12.
  • Galéria