hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Zene > Könnyűzene > Dalnokklub
Dalnokklub
2018. október 14. 19:00

Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Radványi Balázs és Balog Péter
Vendég: Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

Oberfrank Pál  A Piarista Gimnáziumban tanult, ahol a diákszínjátszókör előadásainak rendszeres szereplője volt.É rettségi után a Külkereskedelmi Főiskolán folytatta tanulmányait. 1986-ban diplomázott áruforgalmi szakon. Ekkor ébredt rá, hogy ő tulajdonképp színész szeretne lenni. Ezért egy évig a Nemzeti Színház Stúdiójában tanult, hogy elsajátítsa a színjátszás alapjait. 1987-ben sikeresen felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, Marton László osztályába került. 1991-ben a diploma megszerzése után a Vígszínházhoz szerződött, melynek tizenhét évig volt a tagja.

2010-ben Eperjes Károly hívására ment Veszprémbe. Megpályázta az igazgatói posztot, amelyet el is nyert, így 2010. január 28. óta vezeti a Petőfi Színházat. Műsorpolitikájában igyekszik ötvözni a népszerűt és a klasszikust, hogy a közönség minden rétegét meg tudja szólítani. Nemcsak színművész, színiigazgató, hanem rendezéssel is foglalkozik. Elsősorban a zenés darabok színpadra állítása érdekli.

A Nagykovácsi Alkotóművészek Egyesületének alapító tagja. A helyi értékek megőrzéséért folytatott munkájáért 2012-ben Nagykovácsi díszpolgárává választották

Információ
Jegyár: 900 Ft

További időpontok