hu | en

Hírlevél

Hírek

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Zene > Komolyzene > Grazioso Zeneszalon
Grazioso Zeneszalon
2018. október 26. 19:00

Meghívott vendég: Frideczky Katalin, zongoraművész, író 

Házigazda: Detvay Mária Marcella

Frideczky Katalin, zongoraművész, író 1950-ben született Budapesten. Tíz éves kora óta zongorázik. Tanárai a Budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban Fischer Magda és Hambalkó Edit, a Zeneakadémián  prof. Hernádi Lajos voltak.

1974-76 között a Szentpétervári Rimszkij-Korszakov Zeneakadémián posztgraduális képzésen vett részt E. A. Murina vezetésével.

Tanított a Szegedi Tömörkény István Művészeti Középiskolában, a Budapesti Bartók Konzervatóriumban, valamint korrepetitorként dolgozott a Zeneakadémián és a Tanárképzőn.

Kamaraművészként 1997 óta jelen van a hangversenyéletben.

2009 óta szépirodalmi műveket is publikál. Novellái megjelennek különböző irodalmi folyóiratokban, antológiákban. irodalmi lapokban (Palócföld, Ezredvég, Csillagszálló, Spanyolnátha, Élet és Irodalom, Irodalmi Jelen, Parlando...) és antológiákban.  2014 óta tagja a Szépírók Társaságának.

2017-ben elnyerte az Irodalmi Jelen Próza-díját.

 

 

A zeneszalonban különböző művészeti ágak találkozása egy kellemes esten, mintha a régi híres párizsi szalonok vendégei lennénk, ahol híres művészek léptek fel, s a vendégek a kor legjobb tudósaival, filozófusaival vitatkozhattak.

 

A belépés díjtalan.

Információ

További időpontok