hu | en

Bérletek

Színházbérlet 2019. tél-tavasz

Hírlevél

Hírek

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Zene > Komolyzene > Grazioso Zeneszalon
Grazioso Zeneszalon
2017. december 15. 19:00

Az év utolsó Grazioso Zeneszalonjának meghívott vendégei: 

Tóth Armand karmester, zeneszerző
Horváth Béla oboaművész
Granik Anna zongoraművész

Házigazda: Detvay Mária Marcella

Az esten hallhatunk többek között Tóth Armand műveiből

TÓTH ARMAND Tanulmányait szülőhazájában fuvola és karvezetés szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, karmester szakon a Népművelési Intézetben és Németországban (Weimar) Kurt Masur, Max Pommer, továbbá a római Ottorino Respighi Akadémia karmester-továbbképző tanszakán, Julius Kalmar tanítványaként végezte. Zeneszerzés stúdiumait Keuler Jenő, Kistétényi Melinda, Hollós Máté és Bozay Attila irányítása mellett folytatta.

Pályáját a Magyar Állami Operaház zenei munkatársaként kezdte, majd szimfonikus-zenekari és színházi karmesterként folytatta

Karmesterként Európa számos országában, zeneszerzőként Japánban, Ausztráliában és az USA-ban is vendégszerepelt. A klasszikus és XX. századi hangverseny-repertoár mellett operákat, baletteket és operetteket vezényel. Az utóbbi években fuvolaművészként is fellépett.

Kamaraműveken, dalokon és szólókompozíciókon kívül operákat, oratóriumokat, szimfonikus-és kórusműveket ír. Munkássága során zeneszerző-versenyek résztvevőjeként számos alkalommal nyert pályadíjakat itthon és külföldön.

 

 

A zeneszalonban különböző művészeti ágak találkozása egy kellemes esten, mintha a régi híres párizsi szalonok vendégei lennénk, ahol híres művészek léptek fel, s a vendégek a kor legjobb tudósaival, filozófusaival vitatkozhattak.

A belépés díjtalan.

Információ

További időpontok