hu | en

Hírlevél

Hírek

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Helytörténeti kör > a Pesthidegkúti Helytörténeti Kör megalakulása

a Pesthidegkúti Helytörténeti Kör megalakulása

Jelenlévők:
Czemmel László dr. Czaga Viktória, Erdőfy András,  Fehér László , Gáti Pálné dr., Glattfelder Mónika, Hanák Erzsébet , Helter Ferenc, Ivánfi Csanád, Nyékhelyi István, Oszvaldné Fábián Rita, Skublicsné Manninger Alexandra, Vörös Tivadar, Wenzon Gusztáv

Jelenlévők elhatározzák, hogy újra megalakítják Pesthidegkúti Helytörténeti Kört a helyi épített és írott értékek feltárására, számbavételére, és megmentésére.

Az első összejövetelen felmerült:
- a Véka utcai temető helyzete, amelynek lezárt temetőként kezelése Pesthidegkút történetének értékes része kell, hogy maradjon. A feladat megoszlik a 2. kerületi önkormányzat és a Fővárosi Temetkezési Intézet között.

- a régi községháza épületének további sorsa. A helyi egyesületek és a hidegkúti polgárok nagy része helytörténeti gyűjteményt, helytörténeti múzeumot látna szívesen az épületben. Azzal, hogy az épületet a Klebelsberg Kultúrkúria kezelésébe adták/adják reményt ad arra, hogy ezek a célok megvalósulnak.

A kialakult beszélgetés során a Kör tagjai ismerkedtek egymással, és Pesthidegkút történetével.

A legközelebbi találkozó időpontja és témája a Városrészi Önkormányzat kihelyezett ülésének időpontja, helyszíne a régi községháza. Az épület megtekintése után a lehetőségek és feladatok megbeszélése.

A Kör tagjait dr. Czaga Viktória értesíti e-mailben, telefonon, stb.

dr. Czaga Viktória s.k.

Galéria